fbpx

Læg forårsløg nu

 

Vi skal allerede nu til at tage stilling til, hvilke løgblomster, som vi gerne vil berige haverne med i foråret 2020

Det er ved at være længe siden vi sidst dånede over de første forårsbebudende blomster. Alligevel er det på tide at sætte fokus på at få hjembragt næste forårs overdådige løgblomster, for de skal jo i jorden i dette efterår.

HAR IKKE LIGE TID NU
Sådan sagde min nabo den anden dag, da snakken faldt på nye planer i haven her i efteråret. Hun havde virkelig ikke overskud til at ligge på knæ og grave huller for at fylde dem op med løg. Hun havde travlt med at høste frugter og nå at slå plænen, som hele tiden er for våd. 

Du behøver faktisk ikke at lægge dine forårsløg allerede nu, men ønsker du at kunne shoppe i det fulde sortiment, vil jeg stærkt anbefale at du allerede nu tager forbi dit havecenter. De har nemlig først lige fået friske varer hjem, og lige nu er udvalget stort og bredt. Venter du en måned, så vil mange af sorterne være udsolgt!

VENT MED AT LÆGGE LØG
Det er helt op til dig, hvornår du vil i gang med at lægge blomsterløg – du skal bare nå at gøre det inden det for alvor bliver vinter. Tulipaner er de løg, som kan vente længst – de skal blot i jorden inden jul. 
Alle blomsterløgene er høstet fra marker, hvor de er vokset til og toppen er visnet ned – ligesom løgene gør i din egen have. Hen over sommeren er de blevet sorteret og pakket. De er derfor i dvaletilstand og kan godt tåle at ligge nogle uger inden du får dem i jorden.

Husk at løgene skal lægges så dybt, at jorden over toppen af løget er løgets dobbelte højde. Dvs. er dit løg 2 cm højt, så skal det ned i 6 cm dybde.