fbpx

Forårspotning 

Brug påskens fridage som anledning til at byde gæster velkommen med blomster

I en lidt for travl hverdag er det rart at sysle med små opgaver. Én af disse opgaver kan nemt bestå i at plante krukker til med forårets blomster. Det har jeg også været i gang med.

 

Ny forårskrukke
Forårslyng, staudebellis og Androsacea ’Stardust’ med de florlette små hvide blomster passer fint sammen

 

Beskyt planterne når der er nattefrost

Helt lavpraktisk har jeg et løst stykke bobleplast, som jeg dækker mine krukker med, når der er udsigt til nattefrost. Jeg kunne også flytte mine nyplantede krukker i ly i et drivhus, men så får jeg jo ikke fornøjelsen af at se på dem hver dag.

Plasten vejer næsten ingenting og tynger ikke blomsterne. Det er let at lægge på og let at dække af igen. Man kan også anvende et gammelt lagen eller lidt acryldug – der skal ikke så meget til for at beskytte planterne, når det kun handler om et par grader frost om natten, og planterne jeg har valgt tåler faktisk en smule frost uden at tage skade.

Lover meteorologerne om dagsfrost vil jeg helt sikkert sætte krukkerne ind, hvor der ikke er frostvejr, for de fine blomster tåler ikke vedvarende frost.

Bobleplast

Inspiration til robuste forårsblomster

Der er forskel på, hvor robuste de tidligstblomstrende planter er. Jeg har tidligere skrevet denne artikel som nævner nogle af dem. Du er velkommen til at blive inspireret.