fbpx

Sommerlige dage til aktiviteter i haven

Lune efterårsdage er oplagte til aktiviteter i haven
Oktobervejret viser sig fra en særdeles venlig retning med sol og høje temperaturer i næste uge. I havecentrene er der travlhed med at få hjembragt hækplanter til de mange, som allerede har bestilt planter, men også til dem, der vil få brug for at plante. Plantning er særdeles oplagt, og når det hverken er koldt eller regnfuldt, så er det dejligt at få gravet huller og plante til.

DET KAN DU PLANTE NU
Efteråret er optimalt at plante i, og der er nærmest ikke den plante, som du ikke med fordel kan give et blivende plantested. Det gælder også de planter i din egen have, som måske ikke lige er kommet ind på rette sted. Der er selvfølgelig grænser for, hvor store planter man kan flytte, men gælder det stauder er der nærmest ingen begrænsninger.

NYE PLANTER TIL HAVEN
En omrokering i staudebedet kan nok give plads til lidt fornyelse med nye planter. Mange steder er der stauder, som har måtte opgive efter den varme og tørre sommer, og det er oplagt at få plantet nyt her. I frugthaven er det også oplagt at få suppleret med flere hindbær, ribs, solbær, solstik (Jostabær), stikkelsbær og blåbær. Det er også nu, at du skal se at få plantet de æble-, pære-, blomme- eller kirsebærtræer, som du længe har ønsket dig.

TAG EN BID AF GRÆSPLÆNEN
Er du (også) lidt træt af at klippe den store græsplæne, så er efteråret et godt tidspunkt til at nedlægge noget af den og plante i stedet for. Du kan få gode råd i dit lokale havecenter, hvor der er masser af forskellige planter at vælge imellem.

ROSER TIL BED OG ESPALIER
Det har været et fantastisk rosenår, og mange steder er roserne ganske flotte selvom kalenderen indikerer efterår. Interessen for roser er igen stigende, og både de traditionelle roser til havens bede, de historiske roser, der vokser lidt kraftigere og ikke mindst slyngroserne, som klæder espalier, pergola og et opstammet træ, er der bud efter.

GANG I KRUKKERNE
Det er oplagt at få peppet krukkerne op, så de står flotte og fine hele efteråret. Der er mange flotte stauder, som du med fordel kan plante i krukker lige nu. Når du tømmer krukkerne til vinter eller i det tidlige forår, så kan stauderne vokse videre i din have.

PS
Husk også at gå havens bede igennem for ukrudt, som desværre også har umådelig travlt med at vokse lige nu