fbpx

Efterårsferie i haven

 

Kartoffelferien eller…?

I meget gamle dage fik børnene fri midt i oktober, for der var brug for ekstra hænder, når kartoflerne skulle tages op og sikre familierne deres føde vinteren igennem. Traditionen med at holde en uges ferie i uge 42 er heldigvis bevaret, og har du selv kartofler, som du endnu ikke har gravet op, så brug endelig anledningen til at få høstet dem nu.

 

Andre gøremål i haven lige nu

Ud over afslapning, familiehygge, læsetid og friske traveture i naturen, så er det oplagt at bruge ugen til at få plantet, beskåret, sået græs og flytte stauder rundt. Det er ofte arbejdsopgaver, der passer godt ind, når man trænger til lidt frisk luft – trænger til at få bevæget sig og brændt energi af.

Børnene kan sagtens være med. En lille sav eller saks til at hjælpe med at beskære eller klippe grene i mindre stykker, en trillebør til at flytte jord eller planter eller en tur i skov og strand for at samle dekorative sten, nødder, kastanjer og mos sammen. Inde i stuens varme kan naturens forunderlige frugter og grene forvandles til fantasilandskaber.

 

I dette tidligere oplæg har jeg uddybet nogle af de mange aktiviteter, som efteråret byder på.

 

Tips til en kreativ efterårsferie