fbpx

Hedelyng mix
Forårets kønne lyng skal beskæres nu

 

Glem ikke de tidligt blomstrende planter i haven

Juni måneds have er fyldt med nye blomster blandt stauderne, roserne, buskene og træer. De nærmest kæmper om opmærksomhed lige nu.

De mange forårsbebudende planter er på retræte og står visne tilbage. Tulipanerne har tabt kronbladene og bør få klippet toppen af, narcisserne står med de lidt kedelige blade og vi venter på at få lov til at fjerne dem, prydbuske som vårguld og blodribs har dannet nye blade og skud – de visne blomster er væk. Juleroser og påskeklokker står med de lidt finurlige frøstande og har dannet et nyt friskt hold grønne blade.

Forårslyng har visne og brune blomster.

Lynggartneren

Jeg har en god ven – Ole fra Gl. Sunds Planteskole. Han producerer bl.a. en masse lyngplanter og sælger dem udelukkende engros til danske planteskoler og havecentre. Han har arbejdet med lyng det meste af sit liv og har selv en stor samling omkring boligen i planteskolen.

”Du skal bare samle grenene sammen og klippe alle de visne blomster af”, fortalte han mig den anden dag, da jeg klagede min nød over de lidt triste planter i haven, så gav han mig – udover beskæringen – et råd om at forme og samle mine lyngplanter ved at komme frisk jord omkring dem.

 

Det har jeg lavet en video om, og du kan se den her på Haveglæders Youtubekanal.