fbpx

Plantning
Det er oplagt at benytte foråret til at få plantet nyt i haven

Maj er én af de travleste måneder i haven – her får du 10 af de mange ting, som det er godt at få gjort

 

Endelig kan vi smide sko og strømper og mærke græs og jorden med de bare tær. ”Sommeren” har vist sig varm og hurra for det. Alt er grønt – selv egetræerne er sprunget ud og snart er de sidste træer med bare grene klædt på med livgivende grønt løv.

Det går virkelig stærkt.

  1. Vand jordbærplanterne

I blomstringsfasen må de ikke mangle vand – så får de meget små bær.

  1. Vand kartoflerne

Kartoffelplanter, der tørster får ofte skurv og udvikler sig ikke ret godt.

  1. Plant krukker til

Nyd de mange blomster, som egner sig til krukker. Pynt op med krukker i haven, på terrassen og foran indgangsdøren.

  1. Plant hæk

Jorden er fugtig og varm. Barrodede hækplanter er opbevaret i kølerum og kan plantes frem til juni. Er de i potter eller med klump, så kan de plantes året rundt.

  1. Plant roser, buske, frugtbuske, frugttræer, stauder og bunddækkende planter

Let havearbejdet og fyldt de tomme huller i bedet ud med dejlige planter. Forårets varme får hurtigt planterne i gang med deres rodnet – men husk at vande dine nyplantede planter.

  1. Dahliaknolde kan plantes

Tøv ikke med at få sat dine knolde af georginer – eller Dahlia, som mange også kender denne rigtblomstrende sommerblomst som. Vær opmærksom på, at de nye skud er guf for sneglene!

  1. Binde op

Høje stauder skal have støtte, så de ikke knækker, slyngplanterne hjælpes på rette vej og slyngrosernes lange skud bindes, så de bliver vifteformede i retning af vandrette skud – så kommer der flere blomster.

  1. Gøde

Græsplænen gødes med 3 kg naturgødning pr. 100 m2. Roserne gødes og i drivhuset skal tomat- og agurkeplanterne gødes ved hver vanding.

  1. Beskæring

Har du buske som allerede har blomstret? Ønsker du at udtynde eller reducere deres størrelse, så er det nu du skal foretage beskæringen. De skal nemlig nå at danne blomsterknopper på deres nye vækst – så du er sikker på at få blomster til næste år.

  1. Græsplænen

Undlader du at klippe hele eller dele af din græsplæne, vil der hurtigt dukke små blomster op i bunden. Har du blomsterbede rundt om din plæne, så slå et par omgange mod bedene, så der ikke springer store mængder af græsfrø ud i bedene.