fbpx

Bøgehække kan nu noget…

 

Bøgehæk høstfarve
Ren bladpoesi

De smukkeste farver

Årets afslutning er under vejs – det er der ingen tvivl om. Mørket har taget føringen, dagen er faktisk kun 8 timer og 36 min. lang. Den er aftaget med næsten 9 timer!
Alligevel er der godt en måned til, at det igen vender og går den anden vej. Imens kan vi nyde, at efteråret 2022 har budt og stadig byder på smukke farver i landskabet, skoven og i haverne. Alle birketræer står med guldfarvede blade – hængebirkens tæppe af bløde guldlameller er da helt vidunderlige lige nu.

Det samme gør bøgehækken. Dem har vi en del af her på matriklen, og det er virkelig en fornøjelse at kigge på hver eneste dag. De limegule og gyldne farver er på vej til deres brune vinterlook, som både småfuglene elsker at gemme sig i, og som stadig indrammer havens rum frem til næste forår. 

Plantetid

Her i efteråret er bøgeplanter gode at få plantet. Måske mangler du ikke en hel hæk – de kan også noget som opdeling af rum i haven eller blot en skærm, som evt. dækker for naboindkig eller skjuler trampolinen eller naboens “rod”. I planteskolerne arbejder de hver dag på at få gravet planterne op til salg. De benytter sig af, at vejret er til at arbejde i. Hvis først frosten går i jorden, kan de ikke længere få planterne op. Når jorden er rystet af rødderne transporteres de ind i lokaler, hvor planterne bliver sorteret i størrelser og bundtet. Derefter pakkes de igen sammen på paller, som nu skal på køl. Køl sikrer, at de fortsat er i fuld vitalitet, når de pakkes til salg i havecentrene.

Få et godt råd

Er du i tvivl om, hvordan du griber det an med plantningen og beslutning om, hvilken størrelse, som du skal gå i gang med, så er det altid muligt at få et godt råd hos din gartner i dit lokale havecenter. Hun/han vil også kunne vejlede i, hvor mange planter du skal bruge. Sammen kan I planlægge, hvornår du skal i gang med at grave huller til din nye hæk.

Husk dette når du planter hæk

denne artikel kan du få råd om, hvilke regler der gælder, når hegnsloven skal overholdes. Artiklen ligger på www.haveglæder.dk, hvor der også er mange andre nyttige artikler.