fbpx

Forårsløg til løglasagne og i plænen


Krokus i græsplæne
Et tæppe af glade forårsfarver i plænen

Hvem vil ikke gerne…

Byde foråret velkommen med et tæt tæppe af smukke forårsbebudere? Flere og flere kommuner gør en indsats, og synet af eks. krokus foran P-pladsen eller rådhuset er ikke ualmindelig. Måske har du ikke mulighed for at omdanne så stort et areal i din have, men nogle få poser med løg gør en stor forskel.

Tips til forårsløg i plænen

  • Læg mange løg så det ser ud af noget fra starten
  • Placér løgtæppet på en solrig plet i plænen
  • Vælg tidligt blomstrende blomsterløg, så du kan komme i gang med at slå græs, når det bliver for langt
  • Grav græstørven af og læg løgene relativt tæt (de skal ned i en dybde, der svarer til 3 gange løgets højde). Læg tørven på bagefter
  • Du må først slå græsplænen med forårsløg, når løgene er visnet ned

 

Løg i krukker

Det er nu, du skal forberede dine forårsløg i krukkerne. Der er utroligt meget glæde at hente, når du fylder en krukke med krukkemuld og lag af løg, som du til foråret tilbagelænet kan følge uge efter uge. Her på billedet blomstrer tre forskellige blomsterløg på samme tid, men du kan også lægge tidlige, mediumtidlige og sene blomsterløg – så vil krukken selv forny sig henover foråret.

Efteråret er tidspunktet for forårets blomsterløg

Du har måske undret dig over, hvorfor hylderne bugner med flotte poser, hvori der ligger løg? Her i efteråret er det tid til at forberede foråret og det er bl.a. ved at lægge blomsterløg. Skønne tulipaner, duftende pinseliljer, bivenlige krokus og majestætiske kejserliljer. De små ternede vibeæg, vintergækker og erantis – alle de smukke forårsbebudere skal i jorden her i efteråret. Nu er løgene i hvile, og efter vinterens kuldepåvirkning vågner løgene og er klar med deres smukke blomster.

Blomstrer igen og igen

De fleste blomsterløg behøver du kun lægge denne ene gang. År efter år vil de blomstre og efter blomstringen trækkes næringsstoffer ned til løget, der går i hvile sommeren over, for så igen til det efterfølgende forår at springe ud igen. Du skal derfor ikke lægge nye løg hvert år. Undtagelsen gælder tulipaner – her er det ikke alle typer af tulipaner, der formår at gendanne nye blomster året efter. I dit havecenter kan du spørge efter de tulipansorter, der bedst klarer flere år i haven – ellers er det nødvendigt at lægge nye løg hvert efterår.