fbpx

Et lilla blomsterhav

Pryd allium

 

Kom med i mit lilla staudebed – fyldt med blomsterkugler af prydallium

Juni måneds mange stauder er i fuldt flor, og der er rigtig meget at glæde sig over. Det mest overdådige sted i min have er lige nu bedene med prydallium. Det har jeg optaget en lille video med – den tager 4 min. og du er meget velkommen til at kigge med.

Nemt og enkelt

Der findes et væld af forårsblomstrende forårsløg, og mange af dem giver forårshaven et tiltrængt blomsterløft på en årstid, hvor der er lidt langt mellem blomsterne. Prydallium blomstrer først fra slutningen af maj måned, men holder de fine runde blomsterhoveder i relativt lang tid. Når de lille stjerneformede blomster falder af, dannes frøstande, der er næsten lige så dekorative. Der er ingen opbinding, opgravning eller besvær ved at lægge prydallium. Skulle jeg påpege et minus, så er det mængden af visne blade i bunden af bedet – det er ikke så kønt. Heldigvis forsvinder de lige så langsomt og er nemme at samle sammen i begyndelsen af juli måned. Herfra bruger løgene i jorden sine kræfter på at lagre energi til næste forårs blomstring.

Robuste og fuldt hårdføre

Prydallium er robuste. Fuldt hårdføre. Tåler både en masse nedbør og tørkeperioder. Sneglene er lidt på jagt efter de grønne blade, men det går ikke ud over blomsterne. Prydallium er desuden ikke hjorte og harernes favorit.

Vent til efteråret

Du skal vente til efteråret med at lægge de forårsblomstrende løg. I dit lokale havecenter vil de fra september måned være klar med et stort og bredt udvalg af bl.a. prydallium, for de findes også i andre versioner end denne ‘Purple Sensation’, som jeg har i mit pæonbed.