fbpx

Tid til at plante Dahlia til sommerens buketter

 


De første blomster er ofte meget kortstilkede, så de egner sig til en en vase med huller i eller et hullet låg

 

Her vokser Dahlia bedst

LYSFORHOLD
Fuld sol er det bedste for georginer. Står de placeret, så der er lidt skygge i løbet af dagen, går det også an.

FROST
Dahlia tåler ikke den mindste smule frostvejr. Er der risiko for frost i juni, så må du ud og dække planterne med et let klæde eller acryldug.

JORDBUNDSFORHOLD
Georginer er udstyret med underjordiske knolde, som ikke må stå alt for fugtigt, men heller ikke for tørt. De må hverken risikere at rådne eller tørre ud. Jorden skal derfor være dejlig porøs, så overskydende vand kan dræne væk.
Georginer i krukker skal pottes i god kvalitetsspagnum, og der skal være et drænlag i bunden af krukken.

VAND OG GØDNING
I tørre perioder er det vigtigt at vande planterne – især indtil de selv har fået godt fat og rodnettet selv kan finde vand i jorden. Georginer i krukker skal vandes meget ofte, for her er vandkapaciteten begrænset.
Gød gerne dine georginer let med organisk gødning, når de er ca. ½ m høje.

OPBINDING
De fleste georginer bliver omkring 1 m høje eller lidt mere. Blomsterhovederne er tunge og vil risikere at presse hele stænglen ned, så den knækker. Bind derfor en løs snor rundt om planterne, så de ikke ødelægges

OBS – OBS
Er du udfordret med dræbersnegle i din have, så vær ekstra opmærksom. Sneglene ELSKER bare Dahlia. Lav en barriere med kobberbånd (på krukker og højbede) eller læg sneglekorn ud. Når planterne når en god størrelse, så er truslen mindre.

TIPS
Knib georginerne, når de er ca. 30 cm høje. Knibning betyder at standse topskuddet ved at klippe det af, eller knibe det af med fingrene. Når topskuddet standses, vil planten danne flere sideskud og dermed flere blomster til dig.