fbpx

Havearbejdet står i kø

 

Man kan godt blive lidt forpustet over alle de jobs, der er i haven

Græsset gror – ukrudtet gror, planterne i drivhuset skal vandes og køkkenhaven skal sås til. Der er nok at tage fat på her i slutningen af april måned, men vejret er med os, så der er ingen undskyldning for ikke at blive klar til at kunne nyde alt de smukke i haven.

PLANTNINGER OG VANDING

Vi har altid nogle projekter, som vi gerne vil have ordnet. Områder i haven, som blev ryddet i efteråret, men som vi ikke fik plantet til, da det bare regnede og regnede. Dem har vi fået taget hul på nu, og det er spændende at se, hvordan planterne tager fat og springer ud og vokser sig store. Indtil nu har jorden været fint vandmættet, men det tyder på, at vi går et tørt forår i møde, så alt det nyplantede skal passes med vand.

Vi vander ikke hver dag. Vi vander én gang om ugen, men så får de lidt større træer og buske ca. 10 l hver og bunddækkende stauder og småbuske får ca. 20 l pr. kvm. Det lyder måske af meget vand, men vand er helt nødvendigt for at få planterne til at etablere sig med deres egne rødder. Hvis jorden ikke holdes fugtig ned i jorden, så kommer rødderne ikke i gang og dermed mistrives de nye planter.

STYRK GRÆSSET I PLÆNEN

Den fik en god portion gødning for ca. 4 uger siden, og nu står den mørkegrøn og frisk. Vi slår plænen ca. hver 5. dag, for vi klipper den lidt højt. Det gør vi for at styrke græssets rodnet, så det er stærkt og robust.
Nu varer det ikke så længe inden klippehøjden sættes ned – dermed kan der gå lidt længere tid mellem klipningerne.
Vi har haft – og har stadig – en del mos i plænen. Alligevel så mindskes mængden i takt med at græsset får kræfter og gror godt. Enkelte områder er meget mosbefængt, så her skal vi i gang med at rive mos af og reparere pletten.

På Haveglæders hjemmeside ligger en række videoer, som viser diverse gøremål i haven.

Jesper viser i denne video, hvor enkelt det er at lappe huller i plænen.

LUGNING

Når dagens job er passet, så giver det tid til et par timer i haven. En spand og håndredskab, som kan stikke eller grave giver rig lejlighed til at få luget ukrudt. Måske er målet at få fyldt spanden – måske skal hele trillebøren være fyldt?
Faktum er, at jo mere ukrudt vi får ud af havens bede nu – des mere plads, vand og næring er der til de planter, som vi har valgt skal vokse der.