fbpx

Brug gødningstabletter til krukkerne

Sommeren er for alvor ankommet med særdeles lune dage krydret med tordenluft og skybrud

Den første sommermåned er startet med gode takter for en lang og varm sommer. I modsætning til sidste år, så er der heldigvis perioder med ustadigt vejr, som bidrager med godgørende regn til havens mange planter. Dagene er nu så lange, at det er oplagt at sidde på terrassen om aftenen og nyde havens lyde.

Indretning af uderummet er blevet utrolig populært, men hvordan sikrer du dig at sommerblomsterne står flotte og blomsterrige hele sommeren?

GOD POTTEMULD
Først og fremmest er det vigtigt at plante i krukker/spande/kurve, hvor overskydende vand kan løbe væk – der skal være hul i bunden.
Dernæst skal du altid vælge en god kvalitetsmuld at plante i. Tænk på alle de dage, hvor du skal se på planterne. Vil du ikke gerne give lidt mere for en jord, som du ved sikrer et godt resultat? I dit lokale havecenter kan de vejlede dig i at vælge den type jord, der passer bedst til sommerblomster – så spørg din gartner.

GØDNING
Den enkleste metode at sikre sommerblomsternes ve og vel er at anvende gødningstabletter eller gødningsbolsjer, som de også bliver  kaldt. Det er kugler, der er sammensat af gødning, der er coated, så de ikke frigiver al gødningen på én gang, men faktisk doserer det over en periode på 3 måneder. Gødningen frigives afhængigt af temperatur, og det kræver, at jorden er fugtig før gødningen når ud til rødderne. Ønsker du at anvende flydende gødning til dine krukker, så husk at gøde mindst én gang hver uge.

DOSERING
Afhængigt af, hvor stor din krukke/spand/kurv er, så skal du tildele tabletter i forhold til volumen. Gødningstabletterne lægges under planterne i umiddelbar nærhed af rødderne. De skal fordeles jævnt i hele krukken.

Vi har lavet denne vejledende oversigt, som du kan bruge, når du går i gang med at potte.

Diameter på krukken Volumen Antal tabletter
14-15 cm 1 l 1
17 cm 2 l 1
19 cm 3 l 2
21 cm 4 l 2
24 cm 6 l 3
27 cm 9 l 4-5

NB Har du pottet, men endnu ikke tilført gødning, så kan du sagtens “proppe” gødningstabletter ned i krukken efterfølgende

Du finder dit lokale havecenter her