fbpx

Blandet frugt fra egen have

 

Lidt hindbær, lidt jordbær, et par håndfulde blåbær, modne stikkelsbær og ribs, der stadig hænger søde tilbage på busken og de første fuldt modne brombær. Det er med stor fornøjelse, at havens mange forskellige frugtbuske tages i nøjere øjesyn lige nu. Høsten er ikke kæmpestor, men den er der.

 

Hvad kan man så bruge frugten til?

Først og fremmest skal der smages direkte fra busken og deles ud hos familiens andre beboere. Er der stadig frugt tilbage, så kan noget af det gemmes i 1 – 3 dage. Det kan komme i køleskabet, men jeg synes det bevarer smagen bedre, hvis de står under net i køkkenet og frister.

 

Alliancemarmelade

Den hurtigste syltemetode går ud på at mixe alle de forskellige bær og lave en alliancemarmelade.  Tilsæt lidt vand, så bærrene ikke brænder på og lad dem småkoge i 10 – 15 min. Tilsæt så sukker og måske lidt citronsaft. Hældes på rengjorte glas og nydes som al anden marmelade.

 

Havens bær i kage

Nem sukkerbrødskage

160 g sukker
2 æg
100 g mel
1 tsk. vaniliesukker

300 g blandede sommerbær

 

Pisk sukker og æg luftigt og vend mel og vaniliesukker i. Sukkerdejen hældes i et fad og drysses nu med 300 g bær. Gem lidt af de friske bær til pynt.
Riv marcipan og hakkede nødder på toppen og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 min.

 

Tips

Har du ikke tid til at sylte eller bage, så kom hver bærtype i en lille pose og læg dem i fryseren. Tag poserne op til smoothies eller frossen snack – de smager alle godt i frossen tilstand.