fbpx

Rovmider til agurkeplanterne 

 

Biologisk bekæmpelse

Naturlig balance ligger ikke altid lige til højrebenet, når vi dyrker planter, som egentlig ikke helt passer ind i vores klima. Især ikke, hvis vi tilmed placerer planterne inde i et glashus. Her har skadedyrenes naturlige fjender svært ved at finde vej, men det betyder ikke, at du behøver finde kemisk bekæmpelse frem, hvis du får problemer med eks. spindemider i dine agurkeplanter. Biologisk bekæmpelse med rovmider til agurkerne virker rigtig godt – så tøv ikke, hvis du fortvivlet ser på, at bladene bliver spættede, matte i farven og sygner hen.

Spindemider på agurkeblad

Sådan ser de ud

De er bittesmå – lidt orangerøde og kigger du i en lup vil du se, at der på ryggen er to mørke aflange rør. Spindemiderne suger væsken ud af plantens celler, opfomerer sig og nærmest invaderer planten. Spindemider trives rigtig godt i varme og tør luft.
Rovmider mod spindemider
Kontakt dit havecenter, hvis du vil bestille rovmider til dine agurkeplanter. De sørger for, at de bliver sendt direkte hjem i din postkasse.

I videoen herunder (5 min. visningstid) viser jeg, hvordan jeg for to år siden satte spinderovmider ud i mine planter. Sidste år havde jeg ikke behov for nyttedyr, men jeg går og holder øje med, at der igen ikke kommer spind i mine agurke- og tomatplanter, for så skal jeg have bestilt en portion biologisk bekæmpelse.

Se med i denne video, hvis du vil forsøge dig med at sætte nyttedyr (spinderovmider) ud i dit drivhus