fbpx

Magiske hortensia
Hortensia

Sikker blomstring hele sommeren igennem

Blomstrende krukker

Når studenterne springer ud og årstiden byder på hyggelige stunder, hvor familien og venner samles, så er det ekstra skønt, når krukkernes blomster understreger det gode vejr og festlighederne. En af de planter, som vi bruger allermest i sommerens krukker er hortensia. De findes i mange variationer, så der er rig mulighed for at finde lige den type og farve, som passer ind i dit havemiljø.

Her vil jeg kort fortælle om en serie af hortensia, som hedder Magical. Forædlerne bag sorterne under varemærket Magical garanterer 150 dages blomstring! Årsagen til, at de tør garantere så lang en blomstring er, at kronbladene er tykkere og derfor sker afblomstringen over meget lang tid. Det betyder også, at der er nogen farveskifte i blomsterne. De springer ud med en del grønkorn i blomsterne og udvikler sig over tid til den farve, som sorten er. På lignende vis forandres farven i takt med, at blomsterne visner.

Vand og hortensia

Det latinske navn på hortensia er Hydrangea, og hvis man associeres til vand (hydro), så er den god nok. Hydrangea skal altid have meget vand. Det passer måske ikke så godt ind i det at plante hortensia i krukke, men hvis du blot følger disse råd, så sikrer du dig, at planterne ikke visner for dig.
 
  • Vælg en krukke/kurv/beholder med et stort rumindhold
  • Gå efter krukker, der er glaserede eller kurve med plastforing (mindsker fordampningen)
  • Brug en god kvalitetsjord til krukken
  • Læg evt. gødningskugler i jorden, så du slipper for at gøde
  • Gennemvand krukken, når du vander – undgå sjatvanding
  • Sæt en plastflaske med vand på hovedet, hvis du er væk i længere tid