fbpx

Hosta i mange variationer

Hosta

Der er fart på denne sort af Hosta, som kan blive 1,3 m høj

Hosta – funkia

Hvorfor Hosta har fået det danske navn funkia, skal jeg ikke gøre mig klog på. Mange kender planten som Hosta, og egentlig gør det ikke så stor en forskel. Faktum er, at mangfoldigheden er kæmpestor og bliver man først grebet af denne skønne plante, så kan det være svært at stoppe med at udforske og plante nye sorter.

Her i vores have er den største Hosta den, som jeg har taget et billede af herover. Sorten hedder ‘Empress Wu’ og bliver kæmpestor. Derfor står den det sted i haven, hvor jeg ved, at der er mest fugtig jord. Her er jeg sikker på, at den ikke tørrer ud. I samme område står der også andre mellemstore Hosta, og de trives også fint, men når det kommer til de små og meget langsomtvoksende Hosta, så er de plantet andre steder i haven, hvor der sjældent er fuld vandmættet jord. De små Hosta skal nemlig ikke bruge ret meget vand for at trives – faktisk mistrives de, hvis de står i for fugtig jord.

 

Hosta og snegle

I år er det ikke nemt at være ibirisk skovsnegl. Der er ikke mange fugtige gemmesteder at søge hen. Alligevel er de der igen i år, og netop snegle og Hosta går ligesom hånd i hånd. Nogle år æder de løs på snart sagt alle de forskellige Hosta, som er her i haven, mens de i år har mest fokus på dem, der er brogede og lidt tynde i bladene. Sneglene er irriterende, men hvis du betragter Hosta som sneglefælder, så kan du få bugt med et stort antal snegle ret nemt. Sneglekorn er små blå korn, der er lavet af en speciel jernforbindelse, som sneglene ikke kan tåle. Især her i foråret er det et effektivt middel mod sneglene, der endnu ikke er fuldt udvoksede. Det tørre forår giver gode muligheder for at få sneglekorn til at virke optimalt, og når en snegl først er død af kornene, så lokkes andre til og dør.

Stort sortiment

Find inspiration til nye Hosta til haven i dit lokale havecenter. Her finder du et stort og bredt sortiment af Hosta – find dem i afdelingen for stauder.