fbpx

En hyldest til roserne

 

Plakat Rosens Uge 2021

Rosernes mangfoldighed giver de populære planter masser af mulighed for at passe ind i havens bede. I haven med det stramme design og styrede farvevalg kan en enkelt rose få stor opmærksomhed og i haven, hvor der er plads til spontane valg af roser opnås en mere ”vild” stemning.

 

God biologisk balance i rosenbedet

De gamle dage med giftskabe er for længst ovre, så dette års Rosens uge har ekstra fokus på at give tips til, hvordan du kan booste havens økosystem og dermed opbygge en balance, hvor samspillet mellem skadedyr og nyttedyr giver roserne fred til at vokse og folde sig ud. Nyttedyr har brug for nektar, og da roserne ikke altid er de bedste til at yde den service, har vi udarbejdet en liste over de nektarholdige stauder og sommerblomster, som mange af vores nyttedyr tiltrækker. Med den i hånden kan du plante nyt i nærheden af dine roser og på den måde skabe en bedre biologisk balance i dit rosenbed.

 

Du kan læse mere om rosens uge og finde to ark med gode råd og svar på de mest almindelige spørgsmål om roser via dette link