fbpx

Plant forårsblomstrende træer

Forårets blomster

Foråret er godt i gang, og når varmen hjælper til fra på søndag, så vil endnu flere af havens planter følge efter. Lige nu er blodblommetræerne sprunget helt ud. De lyserøde skyer af hundredevis blomster dækker blodblommen og næsten på samme tid springer de bronzefarvede blade ud og giver en fin kontrast.

Sidste år fik jeg købt og plantet et blodblommetræ her i haven, og videoen kan du se herunder.

Jeg gør mig altid umage, når jeg planter nyt. Planten har ofte haft en tilværelse i en potte, så den skal bruge tid til at vænne sig til nye omgivelser, og den omvæltning kan godt være udfordrende.

I videoen viser jeg, hvordan:
 

  • Potteklumpen sættes i en balje med vand, så den er godt vandmættet
  • Hullet graves, så det er for stort (med vilje)
  • Den opgravede jord fyldes i, så de nye rødder kan søge ud i porøs jord
  • Træet placeres, så det hverken står for højt eller for dybt
  • Der vandes godt til bagefter