fbpx

Sådan beskæres hortensia

 


Skønne længeblomstrende hortensia

Én af havens mest populære planter

Der er ingen tvivl om, at hortensia står højt på listen over favoritplanter til haven. De er altid godt forgrenede og danner mange smukke blomster over en meget lang periode. Blomsternes holdbarhed er lang, og selvom de går i forfald, er de alligevel dekorative. Planten på billedet er en almindelig hortensia, men der findes også hortensia, der danner syrenformede blomster (først fra slutningen af juli) og så er der træhortensia, som først skal vokse, inden de danner blomst. 

Det specielle ved den almindelige hortensia er, at den danner sine blomster i sidste års knopper. Det betyder, at du endelig ikke må klippe busken tilbage i foråret, for så forsvinder blomsterknopperne. I videoen herunder kan du høre, hvordan jeg forklarer dette.

Ingen regel uden undtagelse

Bor du i et område af landet, hvor frosten ofte er hård ved dine hortensiabuske – hvor blomstringen er minimal eller måske helt udebliver? Så skal du spørge efter de hortensia, som blomstrer på indeværende års skud. Forædlingen har nemlig ført til, at der findes flere serier af hortensia, som både danner blomst på sidste års skud, men som også formår at danne blomst på nye årsskud. Vælger du disse, er du sikret blomstring.