fbpx

Julens verdenshjørner

 


Røde blomster sender masser af kærlighed i en svær tid

 

Amaryllis / Ridderstjerne / De fire verdenshjørner / Hippeastrum

Denne skønne blomst kendes under mange forskellige navne, men der er tale om én og samme plante. På billedet er det store blomsterløg dækket af et kraftigt lag voks, som holder på fugtigheden, men også er dekorativ. 

Jeg har ikke hverken vandet eller gjort noget som helst for at blomsten har udviklet sig – blot ventet på, at den er sprunget ud.

Julens verdenshjørner er én af årstidens smukke blomster, og hvis du ikke lige er til den højrøde farve, så findes den også i cremehvid eller tofarvet.

Over nogle uger udvikler løget sig langsomt dag for dag. Først kommer der grønne spidse stængler op – denne her havde to fra starten, men det er nok mere almindeligt, at den kun danner en enkelt.

Du kan med fordel anskaffe en amaryllis i en potte – her skal du blot vande ganske lidt et par gange om ugen. Løget har nemlig al kraft til at blomsterne folder sig ud.

Du kan også bruge amaryllis som afskåret blomst. Der er sågar en trend at hænge de lange stængler op, så de vender hovedet nedad. Blomstens stængel er hul, og hvis du sørger for at hælde lidt vand ned i stænglen, så holder de faktisk i lang tid.

Når den store tragtformede blomst begynder at visne ned, så skær den af. Hvis der er kræfter nok, så vil løget kunne danne endnu en blomst. Når der ikke er flere blomster i løget, så kan du gemme løget og plante det ud i foråret. Vær opmærksom på, at amaryllis ikke er vinterhårdføre, så løget skal opbevares frostfrit.