fbpx

Pluk blomster

 

De første georgineblomster er korte i blomsterstilken og passer til en vase med huller i låget

Hvem vil ikke gerne plukke løs af havens blomster?

Det er nu engang en sand fornøjelse at gå ud i haven for at høste blomster til en kreativ stund og flotte buketter som resultat. Enten til at give væk eller til at pynte op på eget havebord eller i stuen.

Du SKAL plukke
Når man så ligefrem bliver beordret til at plukke, så er det måske ekstra fornøjeligt. Sådan er det faktisk. For de første blomster på georginerne er godt nok tit lidt korte i stænglerne, men ikke desto mindre skal de klippes af planterne. Det sender nemlig et vigtigt signal til planten om at danne nye sideskud, hvorfra endnu flere blomster bliver dannet.

Det samme gør sig gældende for ærteblomsterne. Hvis du lader de første blomster sidde, så går væksten nærmest i stå, og blomsterne danner frøkapsler. Når du i stedet for klipper blomsterne af til buketter, så finder planten nye kræfter til at danne nye blomster i de andre bladhjørner.

Har du også været i gang med at så sommerasters, frøkenhat og stolt kavaler, så har de det på samme måde – skønt ikke?