fbpx

Frostsikre forårsblomster

DIVERSE LØGBLOMSTER

Lige nu er der et stort udvalg af fine og flotte løgblomster, som nemt kan plantes i en krukke og pynte foran døren eller på terrassen. De danske gartnere har drevet løgene frem gennem vinteren, og nu er de klar til at komme hjem i dine krukker

SOLRIGT, MEN OGSÅ KOLDT

For få uger siden var det vinter med mildt og regnfuldt vejr. De sidste 2-3 uger har vejret været højt og flot med sol og blå himmel, men også med mange dages nattefrost. Landmændene er en smule bekymrede, for deres korn er langt fremme, og er du i nærheden af landmandens mark, så kan du måske godt fornemme, at det friskgrønne skær er mere mat lige nu – planterne har fået for meget kulde.
Frostsvidninger kan man også spore på forsytiabuskene og blodribs, som lige nu blomstrer meget fint.

PLANT KRUKKER TIL MED HÅRDFØRE PLANTER

Det er så ærgerligt at møde synet af planter, der er helt ødelagte af forårets nattefrost. Det kan du undgå, hvis du sørger for at plante krukkerne til med planter, der er mere hårdføre. Måske er de lidt medtaget af frosten, men de retter sig hurtigt – og vigtigst af alt – de dør ikke.

FORÅRSLYNG

Flotte farver på de små klokker, der lokker bier og brombasser til. Forårslyng er én af de planter, som giver en vigtig håndsrækning til naturens bier. Med masser af nektar sikres bestanden på en årstid, hvor der ikke er så mange blomster. Forårslyng kan du finde i flere forskellige farver, og du kan plante dine krukker til, så de står med lyng i ensfarvede sorter, eller du kan plante dem i et miks. 

HORNVIOLER OG STEDMODER

Du kan få hornvioler og stedmoderblomster i rigtig mange forskellige farver. Her er det en sort hornvioler med helt sarte pastelfarver, men du kan finde de populære og hårdføre stedmoderblomster og hornvioler i rigtig mange forskellige farver. Lige nu er det oplagt at plante de smukke blomster ud i en krukke, for blomster skal der til i en tid, hvor det hele er så forandret. 

PRIMULA

Primula er en staude og kan plantes ud i haven. Lige nu kan du plante krukkerne eller haven til med smukke Primula i mange forskellige udformninger og farver. Glade farver, seje kronblademønstre og flotte grønne blade – se blot disse seje blå farver.