fbpx

Sommerblomster Haveglæder

Robuste sommerblomster, der klarer sommeregn og -storm

Sommeren 2023 går over i historien som én af de mest spektakulære somre i mange, mange år. Tørke efterfulgt af vilde regnmængder blev i ugens løb krydret med kraftigt blæsevejr i stormstyrke. Havens planter er gennem denne vejrmæssigt vilde periode blevet testet, og mens nogle planter ser noget stormomsuste ud, så klarer de fleste planter sig heldigvis rigtig godt.

 

Prydallium, tvillingeblomst og fjerblomst

Disse tre krukker er plantet til i starten af juni måned. De er pottet med 2 – 4 gødningskugler i en frisk god pottemuld. Krukkernes volumen er tilpasset planterne, så de har været nemme at vande op, da der tilbage i juni måned var langt mellem bygerne. De har alle stået under åben himmel. Ingen af planterne er blevet beskåret eller bundet op.

Tvillingeblomst har i perioder stået og været nærmest afblomstret, men efter få dage, er der dannet nye blomster.

 

Langt fra de eneste robuste sommerblomster

Der er selvfølgelig flere blomster, der klarer en længere periode med ”dårligt” vejr. ’Million Bells’ med de utallige tragtformede blomster klarer sig forbavsende godt, og det gør de ”gammeldags” pelargonier også. Jeg har til gengæld haft marokkanske margueritter og spanske margueritter, som ikke er helt så kønne længere – de er kommet på ”tålt ophold” under drivhusets beskyttende lag. Pelargonier med mindre blade egner sig heller ikke til de våde sommervejr – de dør nærmest i de kraftige mængder nedbør.

 

Tid til fornyelse

Har du også brug for at få frisket nogle af krukkerne op, så er der fyldt op med friske varer i dit lokale havecenter. Mængden af sommerblomster er meget begrænset, men stauder, lyng og græsser er virkelig gode til sensommerens krukker.