fbpx

Høst rabarber Haveglæder

 

En af de planter, som nærmest er genopstået efter rigelige mængder af sommerregn er rabarber. De fleste år er der stilstand i dannelsen af nye stængler når vi nærmer os Sankthans, men i år har vejrskiftet fra tørke til vand resulteret i, at planterne er begyndt at danne nye blade og dermed er der mulighed for at høste stængler igen.

Jeg passer dog på ikke at gå helt amok, for rabarber er en knolddannende plante, der har brug for at lagre energi til vinteren og næste år – det kan den ikke, hvis jeg fjerner for mange af de nye stængler.

 

Det kan du bruge rabarber til:

  • rabarbersaft
  • rabarbergrød
  • rabarberkager
  • syltede rabarber som holder længe
  • frosne til senere brug

 

TIPS

Vidste du, at der i dag findes sorter af rabarber, som genetisk er i stand til at danne nye stængler i sensommeren og hen over efteråret? Spørg efter remonterende rabarber i dit havecenter – de danner villigt friske stængler og smagen er tilmed rigtig god.