fbpx

Det lysner derude

 

Sol

Sol står op og sol går ned

Som en god ven sagde en dag, så er dagens længde måske nok ens for os alle, men der er forskel på, hvornår solen står op i Østdanmark og Vestdanmark. Indrømmet – først skulle jeg lige tygge lidt på den. Google kom mig til undsætning, for på Bornholm stod solen op denne morgen kl. 8.01, og i Esbjerg skulle de vente til kl. 8.28. Til gengæld vil de i Esbjerg først se solnedgangen 27 minutter senere, end den går ned på Bornholm.

Foråret er lige rundt om hjørnet

Det bedste ved denne årstid er, at de dage, hvor solen ikke generes af tunge skyer, så har den så meget positiv energi med sig. Du kan mærke dens energi og varme, når du vender ansigtet direkte mod den, og er du den type, der bare tager en ekstra sweater på, så kan kaffen sagtens komme med ud i haven – der hvor der er godt med læ og solen kan skinne. Dagen er nu 8 timer og 17 minutter lang. Den er tiltaget 1 time og 17 minutter siden vintersolhverv d. 21. december 2022.

Kom foråret i møde

Noget af det bedste ved en tur rundt i haven er at se, hvordan knopperne på buske og træer forbereder sig på foråret. Nogle af planterne er klar med de blomstrende knopper først, mens andre springer ud med grønne blade. Det er meget nemt at få de tidligst blomstrende grene til at springe ud i en vase, når de kommer ind i varmen. Klip grenene med et skråt snit og fyld vasen godt op med vand, så grenene bedre kan optage vandet. 

Grene, der egner sig til drivning:

  1. Forsythia – vårguld
  2. Kirsebærkornel
  3. Mirabel
  4. Magnolie
  5. Birkegrene, fjeldribs og haslens flotte frøstande er også dekorative til vasen