fbpx

Så salat nu

Salat i køkkenhaven
Mens vi venter på sommerens salater…

 

Brug drivhuset

Har du et drivhus, hvor det er muligt at så i jorden, så er det helt ligetil at sprede frøene fra salatposer med Baby Leaf salat og nyde de små blade, som i løbet af de næste måneder spirer frem. Det er en dejlig havegerning af passe de små spirede planter med lidt vand, når flere dages solskinsvejr har sørget for både varme og lys til de små nye planter. Spiring og tilvækst afhænger selvfølgelig af vintervejret, men selvom det bliver frostvejr om natten, så når planterne i huset ikke at tage skade af de få timers kulde på den anden side af glasset. Skulle fimbul vinteren overfalde os, så skal de små planter dækkes mod frost.

Baby leaf salat

Tidlig høst

Billedet her er taget i vores drivhus d. 6. marts. Såtidspunktet har jeg ikke helt styr på, men vi kan godt finde på at benyttes os af, at denne januar måneds milde vejr kan forvandle drivhusets jordbede til dejlig velsmagende salat.

Frøposerne er klar til salg i dit havecenter, så det gælder blot om at nyde lyset og en stille stund – så er frøene lagt til et tæppe af salat.

PS har du ikke jordbede i dit drivhus, så køb en pose så- og priklejord. Klip plasten af den ene side og brug så posen som såbed.