fbpx

Kransebinding

Krans af naturens materialer

Efterår og før-juletid kalder kreativiteten frem

I mange år troede jeg ikke, at det var muligt selv at binde en fin krans, men med lidt øvelse er det faktisk ikke så svært. (Skal dog lige siges, at kransen på billedet ikke er min kreation)

Årstidens kogler, frugter, stedsegrønne planter tilsat lidt glaskugler eller anden pynt, får stemningen op i vores hjem – stemningen af, at naturen og havelivet fortsætter selvom kalenderen snart går ind i vinterperioden.

 

Det må du – det må du ikke

I de offentlige skove er der et regelsæt, som skal overholdes. Mange skove er privatejede, og her må du som udgangspunkt kun samle materiale fra skovbunden i umiddelbar nærhed af skovstien. Anden indsamling skal være i overensstemmelse med skovejeren.

Ifølge naturbeskyttelsesloven:

  1. Må du ikke klippe gran af træerne i skoven uden tilladelse
  2. Er det kun tilladt at klippe kviste af løvtræer, der er mere end 10 m høje
  3. Må du ikke fjerne kogler eller frøstande fra træerne – det er kun dem, der er faldet til jorden, som du må tage
  4. Må nødder, svampe og mos kun samles til eget forbrug (en bærepose af hver)
  5. Må du tage sand, sten og tang på stranden. Mængden afgøres af, hvor meget du kan bære. Dog gælder private regler på private strande. En privat strand skal være tydeligt mærket, og man må altid færdes på private strande

I haven

Her har du dine egne regler. Efteråret er et godt tidspunkt at finde materialer i haven, for her er planterne på vej i dvale. De fleste planter tager ikke skade af, at du klipper lidt af grenene af, men du skal altid efterlade planterne med synlig vækst, så de igen kan gro videre til foråret.

I havecentret

En tur i dit havecenter kan give masser af inspiration til nye planter, som du mangler, når du leder efter bindemateriale i din have. Her kan du også søge inspiration i binderiafdelingen, hvor de dygtige medarbejdere har udformet flotte buketter og måske også kranse. Det er også her du kan finde flotte kogler, tråd, kranse, fade, bånd, spray og meget, meget mere.

Se med, når jeg binder kranse til min hoveddør