fbpx

Nu kan du drive rabarber

 

drivning rabarber

Lystætte klokker giver friske rabarberstængler hurtigere

Klokkerne er fundet frem

I efteråret blev rabarberklokkerne flyttet under tag for at beskytte dem mod vinterens regn og fugt. De er nemlig lavet af terracotta, og når de får lov at stå tørt, så mindskes risikoen for frostsprængninger. Her i foråret bærer vi klokkerne ud af deres vinterhi og placerer dem over de små spæde rabarberskud, som er blevet synlige. Når klokkerne får låg på, så er de helt lystætte, og nu vokser rabarberstænglerne ret op i håb om, at der er lys længere oppe.

Hvem vil ikke gerne strække sæsonen med rabarber?

Der er egentlig ikke den store forskel på smagen. Både stængler, der er drevet frem inde i lystætte klokker, og dem, der vokser naturligt frem, har en fremragende smag. Når vi så alligevel stiller klokkerne over rabarberskuddene, så er det fordi, at vi kan høste de første skud ca. 2 – 3 uger før. I tillæg får vi ekstra lange stængler, som er fantastisk sprøde. 

I hver klokke drysser vi en håndfuld organisk gødning ned til rabarberknolden, der har brug for næring for at vokse sig stor og stærk.

Allerede fra midten af april, kan vi trække et par stængler fra hver plante, og fra slutningen af april er stænglerne så lange, at de skubber lågene af. Når vi kommer så langt hen på foråret, så fjerner vi forsigtigt klokkerne og lader planterne vokse videre. 

HUSK

  • at du aldrig må trække alle stænglerne af din rabarberplante på én gang
  • at du ikke må spise de grønne blade (store mængder af oxalsyre og andre giftige stoffer)

PS Mangler du dejlige rabarber i din have, så er der fyldt op på alle borde og hylder i dit lokale havecenter 

Brug rabarber til:

| rabarberkompot | rabarbersaft | rabarbergrød | I muffins | I tærter | is eller sorbet | i koldskål | i cheesecake | rabarberfromage | rabarberchutney | rabarbervin | rabarbersuppe | marmelade med jordbær | marmelade med kvan | marmelade med hyldeblomster | rabarberpickles | rabarberchips | rabarbersnaps | rabarbervodka | som tilbehør til fisk- og kødretter |