fbpx

Tyvstart kartoflerne

Nye kartofler

Glæder du dig også til de første nye kartofler?

Et koldt forår

Marts måned gav os en forsmag på et lunt og skønt forår, men april måned viser sig fra sin kølige side – endnu. Imens sneen daler udenfor, kan det være svært at blive motiveret til at lave havearbejde, men ikke desto mindre, så er det altså nu du skal slå til, hvis du vil have nye kartofler til juni.

Sæt knolde i spande og poser

Er du så heldig at have et drivhus, så er temperaturen generelt højere inde under glasset, hvor solen nemt får temperaturen op. Det er endnu for tidligt at plante de kuldefølsomme planter som tomat og agurk ud, men du kan bruge ventetiden på at fylde jord i kartoffelspande og komme dine læggekartofler i.

I drivhuset vil knoldene hurtigt begynde at danne rod og top. Du skal blot huske at vande 1 – 2 gange om ugen og sikre dig, at jorden i hele potten er godt vandet op. Når foråret bliver mere lunt, så stil blot spandene ud under åben himmel, så du har plads til de andre grøntsager og blomster, som skal stå i drivhuset.

Høst

De smarte kartoffelspande hjælper dig med at vurdere, hvornår knoldene er vokset sig store nok. Den todelte potte kan du løfte indmaden ud af og nu vil “vinduerne” give adgang til knoldene. 
Et andet tip er, at når du ser de første blomster på kartoffelplanten, så vil der også være dannet knolde nede i jorden.

Forspirede kartofler