fbpx

Klip havens græsser ned

Prydgræsser klippes ned i marts

Til sommer vil en græs som denne (rørhvene) pryde havens bede med dejlige frøstande

Saksen skal i brug

 

Det er forår og alting klippes ned. Povl Dissing og Benny Andersens forårsvise passer perfekt til dage i haven i marts. Staudebedet, græsserne og frugtbuskene. (roserne venter vi lige lidt med endnu)

Da jeg i sidste uge var forbi på Danmarks flotteste græsplanteskole, Overdam Planteskole i Hørsholm, var de i fuld gang med at klippe alle deres græsser ned. Den store græssamling har hele vinteren stået brun og flot, men nu skal toppen af for at lave plads til de nye skud.

Red dyrelivet

Sådan en stor flot græs med vissen top gemmer på rigtig mange insekter og spindlere. Der er ly og læ nede mellem stråene, og derfor er det en rigtig god idé at lade lidt af toppen blive tilbage. For år tilbage klippede jeg min haves græsser helt ned til jordoverfladen, men det er jeg holdt op med. Nu lever jeg med de visne skud, der står tilbage. Toppen fjerner jeg, men jeg undlader at rydde alt for meget op, for der er masser af mikroliv i bunden af tuen, hvor forrige års visne skud er i fuld gang med at blive omsat. Et lille stykke natur midt i haven skal have lov til at stå urørt.
 

Vintergrønne græsser

Det er rimelig simpelt at klippe de visne toppe af græsser, som visner ned hvert efterår, men hvad gør man så ved de vintergrønne græsser? Der er et stort sortiment af skønne græsser, som hele vinteren beholder bladene. En af de mest almindelige er japansk star ‘Ice Dance’. En god effektiv bunddækkende græs med fine aflange hvide striber på bladene. Gennem vinteren vil disse græsser ofte få en del visne spidser, og dem kan du sagtens studse lige nu. 
 

Ny video

Se med i denne helt nye video (5.29 min), hvor jeg har været ude og klippe elefantgræs, rørhvene, japansk star og bronzestar ned. 

 

Køkkensaksen er kommet i brug