fbpx

Skønne lave blomstrende græsser

 


Dekorative blomster på stargræsser her i april måned

Nem have

Planter, der dækker jorden og dermed hindrer ukrudt i at vokse er geniale, hvis du gerne vil spare lidt på havearbejdet. I rækken af planter, der kan dette finder vi også nogle lave græsser, og flere af dem blomstrer faktisk lige nu. Du kender måske dem måske – ellers kan du lade dig inspirere af forslagene herunder.

Stargræsser

De vintergrønne stargræsser er altid skønne i forårshaven, hvor vi alle venter på, at det hele springer ud. En af de mest anvendte stargræs er japansk stargræs Carex morrowii ‘Ice Dance’, og den ser lidt kedelig ud efter en lidt barsk vinter. Den kan du sagtens beskære/klippe, så der bliver plads til fine friske blade. Tidspunktet her i april er god til denne beskæring. ‘Ice Dance’ blomstrer fra maj måned og bliver 40 cm høj.

En lidt nyere græs er Carex pilosa Norðîc(r) Copenhagen Select(r), som også blomstrer her tidligt på året. De fine sorte blomsteraks får fnuglette sartgule støvdragere med nyttig pollen til havens insekter. Vinteren igennem står den med fine mørkegrønne blade, og den synes ikke at tage skade af hårdt vintervejr, som dens slægtning beskrevet ovenover.
 

Blåaks

Blåaks er supernemme og robuste græsser, der kan trives på selv ret tørre områder i haven. Det kan eks. være under et træ, hvor det er svært at finde planter, der trives. De vokser frem fra en tue og spreder sig kun ganske let. Den danner oprette grønne blade, der drejer sig let. Allerede i marts måned vokser de dekorative sorte blomsteraks frem og folder senere deres støvdragere ud.

Den almindelige blåaks har det latinske navn Sesleria heufleriana, og bliver ca. 30 cm høj med lidt højere blåsorte blomsteraks.

Den lidt lavere Sesleria caerulea har mere blågrå blade, blomstrer også, og her er blomsterne lidt små. Planten når en højde på 20 – 30 cm.

Sesleria nitida danner overhængende blågrå blade og har lyse blomsteraks her i foråret. Bliver 50 cm høj og får op til 80 cm høje blomsteraks.

Skovfrytle

Når vi kommer ind i maj måned, så vil skovfrytle med det latinske navn Luzula sylvatica også vise sine dekorative blomsteraks. Den trives bedst under lidt skyggede forhold, men står den i sol og bliver blæst i stykker i vinteren, så kan den sagtens klippes tilbage i det tidlige forår. Den bliver 40 cm høj og får 60 cm høje blomsteraks fra maj – juni. En særdeles effektiv bunddækkende græs, der godt kan se lidt “skrubbet” ud efter nogle år.