fbpx

Sne og slud er hårdt for nogle planter

 

Vinteren er på visit

Man har altid sagt, at april måned er en rigtig vejrmæssig drillende måned, og det må vi godt nok sande på en dag som i dag, hvor snefnuggene blæser rundt i et vejr, som er bidende koldt og helt gråt. Havearbejde bliver det ikke meget af, men en runde i haven er det da blevet til. 

Med kolde og røde kinder sender det tanker til havens mange planter, der for nogles vedkommende har vintergrønne blade, der har det svært med kolde vinde, for andres vedkommende står med blomsterknopper, der er lige ved at briste. Den fine gule vårguld (Forsythia) er mange steder i blomst, og det er vist ikke første gang, at dens forårsbudskab dækkes af hvide snefnug. Den klarer sig helt sikkert, for den er sej og robust. Anderledes tager det hårdt på de lidt mere sarte grønbladede planter som laurbærkirsebær og kammelia. Bag mine to krukker med Primula står en krukke med kammelia, og den er altså blevet rykket ind på den anden side af drivhusets beskyttende glas. Primulaplanterne har jeg ladet stå, for de er heller ikke sarte og klarer sig nok med lidt sne på.

Har du disse planter under åben himmel, så vil jeg kaste et klæde over eller flytte dem ind:

 

  • Ægte laurbær
  • Rosmarin
  • Afrikanske liljer (Agapanthus)
  • Citrusplanter
  • Oliven
  • Hørpalme