fbpx

Foråret sat på pause – send en gæk

 


Flotte forårsblomster

 

Dejligt med forsmag på foråret, som lige nu ser ud til at lade vente på sig

Den stigende kurve over jordens temperatur lagde et lille pres på os havedyrkere i sidste uge. Med jordtemperaturer på godt 6 grader, ville det snart været tid til at få lagt kartofler, sat løg og begynde forspiring af diverse grøntsager og blomster. Det har så lige taget en drejning. Jordens temperatur er faldende med 3 grader lige nu og en prognosen der viser, at den vil falde yderligere et par grader.


Grafen viser jordtemperaturen her i mit område. Hvis du vil se lignende graf i dit postnummer, så kan du finde Landbrugets måling via dette link

 

FORLÆNGER BLOMSTRINGEN

Når temperaturen falder, så falder udviklingen af planternes forårsynde også. Temperaturen har stor betydning for, hvor hurtigt planternes livsprocesser sættes i gang, men det betyder også, at afblomstringen på samme måde udsættes. Vi kan derfor glæde os over, at vi kan nyde meget mere i længere tid.

Måske har du allerede været igennem alle havens bede og fået klippet og ordnet? 

Hvis ikke, så har du masser af tid, for staudernes små spirer har ikke nær så meget fart på, når temperaturen er lav.

SEND EN GÆK

Hvis du endnu ikke har fået et gækkebrev fra dine børnebørn, så kan du jo bare selv sende et til dem! Påsken falder tidligt i år, og der er nok vintergækkeblomster til at sende mange gækkebreve ud. Det første gækkebrev er fra 1770, så vi har i mange år drevet gæk med hinanden. Det er nemlig konceptet med gækkebreve – vi skal drille hinanden lidt, for modtageren skal gætte, hvem du er.

I gækkebrevet vedlægger man en vintergæk som tegn på, at vinteren er forbi. Sådan er det jo ikke altid, så også vintergækken kan drive gæk med os.

Udover at sende en hilsen med et lille digt, så gælder det også om at vinde et påskeæg. Hvis modtageren gætter forkert, så skylder hun/han et påskeæg – gættes der rigtigt, så skylder afsenderen påskeægget.

TIPS
Hvis du har lidt frugtfarve, så prøv at sætte nogle vintergækker i en vand tilført farven – hvad mon der sker?