fbpx

Hvilken blomst passer til mor?

På søndag er det Mors dag og en god anledning til at forære en buket, blomst eller plante væk

STORT UDVALG

Lige nu er der et væld af planter at vælge mellem, når du kigger forbi i dit lokale havecenter eller planteskole. Du kan lade dig inspirere i afdelingen med sommerblomster, krydderurter, stauder, roser, buske, træer eller blandt de flotte buketter og brugsting.

Blomster har mange symboler, og hvis du kunne tænke dig at sende en “skjult” besked med din blomst til mor, så er her en liste over de forskellige blomsterfarvers sprog:

BLOMSTERFARVER

Rød betyder: jeg længtes efter dig
Rosa betyder: jeg er forelsket i dig og vil være dig tro
Mørkerød betyder:  jeg savner dig
Gul betyder: du er solen og lykken i mit liv
Orange betyder: jeg er din ven
Hvid betyder: jeg tror på det rene og jomfruelige i dig
Blå betyder: jeg vil være trofast og altid have dig ved min side
Lilla betyder: jeg ønsker dig held og lykke i livet
Røde, hvide og blå blomster sat sammen = frieri

DERFOR FEJRER VI MORS DAG

Gammel tradition fra USA – ”Mothers Day Work Club” menes at være det sted, hvor det hele begyndte.

Anna Marie Reeves Jarvis indsats i “Mothers Day Work Club” gennem 30 år førte til opfordringen om at indføre en national mindedag for mødrenes arbejde for at forbedre sanitære forhold og mindske børnedødeligheden. Anna Marie Reeves Jarvis nåede ikke at opleve tilblivelsen af Mothers Day i 1914, for hun døde i 1906. Det var hendes datter Anna Jarvis, som fulgte op på moderens idé, og mange lande fejrer Mor hvert år.

Mors Dag i Danmark

I 1929 indførte Christian Svenningsen Mors Dags traditionen i Danmark. Han var aktiv i Foreningen for de Allierede Danske Våbenfæller, og syntes også, at de danske mødre var helte og derfor skulle fejres hvert år. Især i 1950’erne blev mødrene ekstra påskønnet for at være midtpunktet i familien og ofte den, som opofrede sig for familiens medlemmer. Senere led mærkedagen dog nederlag, for kvindeoprøret ændrede idealet om kernefamilien, og nu var det ikke længere kun mor, der tog sig af børn og hjem.

Den moderne mor

I dag er vandende delte, når Mors Dag hvert år fejres, men mon ikke anledningen til at give mor lidt ekstra opmærksomhed nok går an – en blomst, buket eller plante til haven varmer altid hjertet!

Du finder dit nærmeste havecenter her