fbpx

Effektiv og smuk bunddække

 


Biepehue, Epimedium, er en kærkommen bunddækkende plante til den nemme have

Når man elsker at gøre haven nemmere at passe og samtidig sætter pris på, at planterne er flotte, så er bunddække med bispehue værd at satse på.

Bispehue
Er en af de bedste bunddækkende planter, fordi den klarer sig i fuld skygge og tåler endog særdeles meget tørke. I det store sortiment af stauder, der har bunddækkende evner, er det ikke altid sikkert, at bispehue kommer i betragtning, når der skal vælges planter – og det er synd. Der er nemlig tale om meget stærke planter, der både er dekorative og gør havearbejdet meget nemmere.

Små, men dekorative blomster
Bispehue er først og fremmest planter, der med deres bispehueformede blade danner en form for tagdækning hvor bladene dækker indover hinanden. Fra april måned og to måneder frem blomstrer de. De fleste sorter har relativt små blomster, der med deres edderkoppeform næsten svæver over bunden på helt tynde blomsteraks.

Planterne ser tynde ud
Når du går i dit havecenter og finder frem til bispehue (latinske navn er Epimedium), så tænker du nok – kan det overhovedet nogensinde blive som planten på billedetiketten? Det kan de – du skal bare vente et års tid, så får du masser af syn for sagen.

Blomstring:     april-juni
Placering:       halvskygge, skygge
Antal pr. m2     7-9 stk.
Højde:             15 – 30 cm