fbpx

Dekorativ effektiv bunddækkende staude

De små fine himmelblå blomster på kærmindesøster kan nydes fra april – juni

Kærmindesøster er en gammel velkendt staude, som de fleste nok har set plantet under høje træer og store prydbuske. Kærmindesøster har fået en renæssance, for der er de senere år kommet flere nye og særdeles dekorative sorter på markedet. De nye sorters prydværdi ligger mest i bladene. De store ovale og runde lettere hårede blade fås med sølvfarvede eller grågrønne tegninger, og det gør planten interessant.

 

Højde og drøjde
Forædlerne har været opsatte på at gøre kærmindesøster til en attraktiv staude, som ikke bare er grøn og blomstrer i foråret. De nye sorter har større blade, hvilket giver planterne mere volumen. Højden varierer fra 30 – 50 cm, og bladenes tætte lag hindrer al ukrudt i at blande sig. Når du planter ca. 4 – 5 planter pr. m2 vil bunden hurtigt være dækket. Du kan også mikse dit bunddække af kærmindesøster med bregner og bispehue.

Spændende krukkeplante
Kærmindesøsters anvendelsesmuligheder er mange. Den kan med fordel kommes i en krukke, hvor den enten alene eller sammen med andre stauder eller højstammede træer, vil danne en fin base. Hvis du betragter den som en blad-dekorativ plante, så vil du sagtens kunne bruge den sammen med hosta i krukker, allunrod i krukker og iblandet krukker med blomstrende sommerblomster.

Vi anbefaler, at de sorter med meget lyse blade stilles i let skygge, så bladene ikke svides af stærk sol og bliver brune.

Mange forskellige sorter
Nye spændende sorter har udvidet sortimentet:

Brunnera macrophylla ’Betty Bowring’
Hvide blomster på en bund af grønne blade.

Brunnera macrophylla ’Jack Frost’
Himmelblå blomster og har flotte hvidmarmorerede blade.

Brunnera macrophylla ’Jack of Diamonds’
Er en helt ny sort, som har meget store dekorative blade med flotte grågrønne tegninger på bladene. Blomsterne er himmelblå

Brunnera macrophylla ’Mr. Morse’
Nok den laveste sort – 30 cm høj. Har fine sølvfarvede blade og hvide blomster.

Plantetid og sted
Kærmindesøster kan plantes det meste af året, når blot jorden ikke er frossen. Placeres i sol, halvskygge eller skygge og plantes i sand- eller lerblandet veldrænet havejord. Jorden skal fugtes, hvis sommeren er varm og tør.

I dit lokale havecenter kan du få masser af inspiration til din haves bund eller krukkernes indhold.