fbpx

Blå og gule blomsterløg

Der er for alvor kommet godt gang i blomstringen hos mange blomsterløg. Det før så gule tæppe af erantis er udskiftet med en flot grøn bund, hvorunder de nye frø fra de visne blomstre ligger i ro og fred – en sikring af fremtidige generationer. Nu venter vi på, at de mange forskellige påskeliljer springer ud – de står allerede i knop!

NARCISSER

De kommer i mange afskygninger – både som mineudgaver og som store gule trompeter. Nogle sorter har traditionelle gule blomster, mens andre har fine gule nuancer. Lige nu er udvalget stort – også selvom narcisser egentlig skal lægges som løg om efteråret, så er flere gartnerier leveringsdygtige i fine fremdrevne potter med blomstrende løg. Dem kan du finde i dit havecenter, hvor du også kan se mange andre forårsløg.

SCILLA, VÅRIRIS OG PERLEHYACINTER
Ønsker du at bryde nogle af de gule nuancer, så er blå en god farvekombination. Egentlig er blå komblimentærfarve til orange og gul til lilla, men kombinationen går rigtig fint. Der er især tre typer af forårsløg, som er blå.

 

SCILLA med fine stjerneformede nikkende blomsterhoveder – her flittigt besøgt af humlebier og honningbier

 

VÅRIRIS er ikke ret høje – kun omkring 15 – 20 cm, men ligner i blomsten andre iris

 

PERLEHYACINTER findes i mange forskellige sorter – her er det én med meget sarte blå blomster

 

FYLD KRUKKERNE OP 

Krukker, bakker eller andre beholdere kan enkelt og let dekoreres med forårets løgplanter fra potter. Om du vil have kraftige gule og blå farver, eller vælge nogle af de mere svovlgule narcisser og sarte blå perlehyacinter er helt op til dig.

SMID IKKE LØGENE UD EFTER BRUG

Du må endelig ikke kassere de afblomstrede forårsløg. Mange løg holder ikke så længe, når de står ved stuetemperatur, men fortvivl ikke – du kan se de selvsamme planter blomstre til næste forår, hvis du planter løgene ud i din have.

Først skal du vente på at planterne visner ned, og det kan godt tage nogle uger. HUSK at grave løgene så langt ned, at det svarer til 3 gange løgets højde. (2 cm store løg skal ned i en dybde på 8 cm)