fbpx

Invitér foråret ind

Forår er nok den årstid, som vi skatter højest. Længere periode med gråt vejr og korte dage bliver heldigvis udskiftet med lune solrige dage og lyse aftener. Har du også erantis og vintergækker i din have, så ved du, at foråret er godt på vej. Påskeliljerne står klar med deres blomsterknopper, men jeg håber da, at de lader vente lidt endnu – der er jo længe til påske.

BLOMSTERGRENE
Når man er en lykkelig haveejer, så er det muligt at plante de planter, som blomstrer meget tidligt. Afklippede grene med blomster er en rigtig god metode til at kickstarte foråret indenfor. Måske har du også hørt, at de japanske kirsebær har svært ved at holde deres blomstring tilbage? Netop japanske kirsebær er forholdsvis nemme at få til at blomstre før tid, når du klipper grene ind.

 

Disse planters grene har forårsappellerende effekt:

  • Vårguld, Forsythia
  • Kirsebærkornel, Cornus mas
  • Pil, Salix
  • Birk, Betula
  • Rød ribes, Ribes sanguinea
  • Japanske kirsebær
  • Mirabelle
  • Magnolie

Husk også at der er planter, som naturligt blomstrer i haven om vinteren. Her tænker jeg især på kejserbusken, hasselbror og troldnød.

 

LØG I GLAS
Vi kommer ikke uden om de skønne blomsterløg, som er nemme at drive frem til blomst i glas. Hyacinter har vi set siden november måned, så det er på tide at finde på noget nyt.
Krokus kan du faktisk godt få til at lykkes, og har du mod på at grave lidt erantis op, så fungerer det også fint.

Sidst, men ikke mindst, så er det også muligt at få inspiration i dit lokale havecenter. Her er der et større udvalg af vintergækker, vibeæg, skilla – alle drevet frem fra løg, som du kan skylle rene og sætte i glas – på samme måde, som du gør med hyacinter.

Find dit lokale havecenter her