fbpx

Solnedgang

Vintersolhverv

Så kom vi om på den anden side. Dagene bliver fra nu af længere og længere. Den kun 7 timers korte dag er endelig nået og har du været i haven for at se efter tegn på forår, så har du måske allerede set de første forårsløg, som er i gang med at bryde jordskorpen for at blomstre indenfor de næste uger.

En dramatisk vejrmæssig periode

Da fredagen gryede, kom også muligheden for at se om alle havens træer stadig stod oprejste. I vores have er det kun grene, som er knækket hist og her, men naboens kæmpe hestekastanje opgav ævred og lagde sig ned i vores have!

Kombinationen af al regnen og et gammelt træ, der i flere år har kæmpet med minérlarver og svamp i bladene har fået kæmpen til at lægge sig ned.

Spørgsmålet er nu om det er naboen, der skal rydde op eller?

Lidt søgen efter svar på internettet gav hurtigt det indtryk, at vi som haveejere ikke umiddelbart kan kræve, at naboen rydder op efter stormskaden. Dog siger Byggeloven, at enhver grundejer forpligter sig til at holde både ejendom og ubebyggede arealer i forsvarlig stand. Det betyder bl.a. at naboens træer ikke må være i risiko for at vælte. Vi ønsker at beholde det gode nabovenskab, så mon ikke vi i fællesskab kan få ryddet op og udbedret de skader, som det store træ har forvoldt?

 

Vær ekstra god mod fuglene i den kolde tid

Det er langt fra alle fugle, der er rejst mod sydens varme, og derfor kan du gøre en forskel ved at fodre de sultne flyvere.

Jeg har tidligere skrevet denne artikel, som ligger her på www.haveglæder.dk

Jule-fuglemad

Fuglene skal nemlig helst fodres, så de ikke skider i maden – det kan nemlig gøre dem syge!

Artikel indeholder også min opskrift på jule-fuglemad lavet med de samme kagefigurer, som julens kager er udstukket med.
Kom direkte til indlægget med opskriften på at lave de fine jule-fuglefigurer her

De næste dages ekstra fedt fra and og flæskesteg kan med rette blandes op med frø og gryn til stor glæde og fornøjelse for havens fugle.