fbpx

Rabarberkage

Lækker kokos-rabarbertærte – find opskriften nederst i opslaget

 

Årets første høst

Måske scorer rabarber højt på popularitetslisten fordi den er en af de første grøntsager, som vi kan høste i haven? Måske er det bare fordi der findes så mange måder at bruge den på.

En anden faktor er helt sikkert, at der er nyere sorter af rabarber, der har overtaget de gamle grove, grønne MEGET sure typer, som kun smagte surt.

De gennemfarvede røde stængler på forskellige typer af jordbærrabarber har mindre indhold af oxalsyre og et højere indhold af æblesyre (hvor smagen sidder). Du kan desuden plante tidlige sorter og sorter, der igen i efteråret bryder med nye friske skud – de er remonterende.

 

Rabarber lysklokke

Vi synes det er sjovt at sætte lystætte klokker henover rabarberknolden i det tidlige forår. Det giver dejligt lange stængler, som er helt sprøde. Smagen er nogenlunde den samme med og uden klokker, men længden på stænglerne er markant længere i de drevne.

Vi trækker tit et par stængler til aftensmaden. Tilberedt som kompot tilsat aromatisk peber eller blot som et surt/sødt tillæg til retten.

 

Og ja, rabarber ER botanisk set en grøntsag, men vi anvender den som en frugt.

 

 

Lav din egen rabarbersaft

 

Rabarber saft

Skal du have gæster til drinks med frisk saft fra rabarber, så er det såre enkelt:

Træk stængler, vask dem og skær det grønne væk. Skær i mindre stykker og kog i ca. 5 – 7 min. i en gryde med lidt vand. Saften hældes gennem et klæde på saftstativ og nu kan du tilsætte sukker, så det passer til din drinks.

Sidst, men ikke mindst…

Opskrift på måske verdens bedste rabarbertærte

Rabarberfyld:
350 g rabarberstængler skåret i tynde skiver
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Dej:
125 g blødt smør
125 g sukker
1 æg
60 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g kokosmel

Rabarber med rørsukker

Rabarber, sukker og vaniljesukker blandes sammen i en skål og står og trækker mens dejen røres.

Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Pisk ægget i. Bland hvedemel, bagepulver og kokosmel sammen og vend det i dejen.

Halvdelen af dejen hældes ud i en smurt tærteform (24 cm i diameter). Fordel rabarberstykkerne og ca. halvdelen af væsken fra skålen og læg resten af dejen oven på som låg.

Til sidst fordeles resten af væden fra rabarberskålen over låget, tærten placeres i midten af en 175 grader varm ovn i ca. 40 min. Serveres med letpisket flødeskum.