fbpx

Stauderne beskæres

 

Nye skud på stauder
Der er fart på stauderne – her er det silkepæoners fine røde skud

Lune dage har sat skub i de nye skud

Holder du også øje med alle de ting, der sker i haven lige nu? Jeg ved godt, at de mange timer med regn ikke fordrer til en masse aktiviteter i haven, men der er jo ophold i regnen, og så gælder det om at få ordnet havens staudebede. For i bunden pibler det frem med nye skud. Nogle er friskt grønne, mens andre er rødlige – som f.eks. pæonerne.

Hvordan gør man?

Jeg har lavet en video, hvori jeg viser, hvor forskelligt man skal gå til beskæringen eller nedklipningen af stauderne i haven. I videoen viser jeg, hvordan de enkelte skud i sankthansurt skal klippes af, hvor let de visne toppe på asters nemt knækker, og derfor kan ordnes uden brug af saks, og sidst, hvordan man ordner en stauder, der ikke visner ned om vinteren.