fbpx

 

Robuste forårsblomster

 

Robuste forårsblomster

Primula

Lige nu kan du få robuste Primula fra de danske planteskoler og gartnerier, når du besøger dit lokale havecenter. Primula findes i mange forskellige variationer. Planteslægten er stor og udbredt på den nordlige halvkugle. De er flerårige og tåler at møde en nat med let frost uden at de går til. Udover at være en af de tidligst blomstrende stauder, så er der også typer af primula, der blomstrer så sent som i august!

Én af forårets virkelige smukke Primula er den, der hører til arten “veris”. På billedet er det en fin gul sort ‘Lime’, men den findes også bare som Primula veris, hvor de gule blomsters farve varierer lidt. Også den er robust og kan plantes ud i haven.

De smukke lilla/blå blomsterhoveder er kugleprimula, Primula denticulata. Den fås i hvide, røde og blå farver. Kugleprimula er virkelig en fin lav 20 – 30 cm høj forårsstaude, der blomstrer fra marts – maj måned. Her er den sød i de små potter, men den passer altså også godt i havens bede sammen med forårsløg som krokus, vibeæg og de gule eller hvide narcisser.

Primula

Der kommer hele tiden nye sorter af Primula til. Den orangefarvede ‘Sweet Abricot’ har fyldte blomster og er en del af en hel serie (Balarina), med sorter i rigtig mange farver. De holder deres blomster i lang tid og kan plantes ud i haven, hvor de tåler vinterens kulde.

Farver pifter haven op

Hornvioler, stedmoderblomster, vårlyng, løgblomster – der er gode muligheder for at pifte haven op med skønne farver. De dejlige robuste forårsplanter er nemme at nyde over en længere periode, når du placerer dem udenfor, hvor de lave temperaturer forlænger blomstringen væsentligt. Har du brug for lidt forår indenfor, så snup et par potter på en bakke eller i en skjuler – så er der hurtigt skabt stemning ved middagsbordet eller i stuen.

Blomster på bordet

Bagefter kan du returnere potterne til haven eller plante dem ud, hvor du år efter år igen kan nyde dem.

Husk at det er i dit havecenter, du finder det største udvalg af forårsblomster, potter, jord m.v.