fbpx

Årets første Haveglæder magasin

Haveglæder magasin forår

Vi fejrer foråret med en helt ny udgave af Haveglæder

Gratis magasin

 

Vi er glade for at kunne uddele det helt nye Haveglæder magasin til dig, der kommer forbi dit lokale havecenter. Magasinet er helt gratis, og det er fyldt med masser af tips og inspiration til din have. Magasinet har fokus på de gøremål, der er gode at gøre her i april måned, men du får også en gennemgang af alle de vitaminrige bær, som du med fordel kan plante nu og nyde godt af allerede til sommer.

Frost i weekenden

Marts måned har været helt fantastisk, og rigtig mange har tyvstartet mange aktiviteter i haven. Nu har april stukket sit lunefulde ansigt frem, så nu kommer der hård nattefrost i weekenden. Det er hård kost for de mange blomstrende planter, som netop nu står klar til at pryde haverne. Mange steder er magnolier næsten fuldt udsprungne, og vi kan forvente, at blomsterne bliver lidt brunlige, når de får frost. Andre blomster er lidt mere robuste. Det gælder for de fleste løgblomster og for vårforsytia og blodribs. 

En af mine gøremål inden weekendens frostvejr går på at beskytte forårskrukkerne mod frost og vind. Dem sætter jeg ind langs husmuren eller ind i et drivhus. Et andet vigtigt projekt er at beskytte min krukke med hortensia. Hortensia har nemlig allerede sidste år dannet blomster i endeknopperne, og de står fint grønne nu. Jeg har stadig lidt gran liggende fra jul, og det får lov at blive liggende på toppen til beskyttelse. Har du ikke lige et par grangrene, så kan du også dække planten til med et slidt lagen eller dynebetræk. Du kan også købe plantebeskyttelsesposer i dit havecenter – undgå at bruge plastik, som får planterne til at rådne.
 

Haveplaner

Udover at glæde mig over dagens solskinsvejr, så skal jeg gennemgå mine frøposer. Lægge planer for, hvilke sommerblomster som skal forspires, og hvilke, der kan sås direkte. Det samme gælder for køkkenhavens salater, bønner, broccoli, spinat, ærter, rødbeder og gulerødder. Hjælpen til dette finder jeg i det nye nummer af Haveglæder:-)

Du kan se onlineversionen af Haveglæder tidligt forår 2022 via dette link