fbpx

Blomsterduft på flaske

 

Æbleblomster med skøn duft

Kan man virkelig det?

 

Foråret er fyldt med blomsterdufte, og er planten spiselig kan du fange duften på flaske

Du har måske hørt om rosenvand? Den dejlige rosenduft udvindes af blomsterblade og bruges som smagsgiver til madlavning. Det kan du også gøre med æbleblomster. Når man sætter næsen i klynger af blomster på de flittigt blomstrende æbletræer lige nu, så fornemmer man tydeligt den raffinerede duft af æbleblomst, som man slet ikke finder andre steder. Duften kan du udvinde ved at hælde blomsterne over med kogt vand. Det varme vand får de æteriske olier ud af blomsten og optages i væsken.

Vær ikke grådig

Projektet er let og hurtigt, men du behøver ikke fylde forrådskammeret med litervis af æbleblomstervand. Fyld et sylteglas med velduftende æbleblomster og luk låget godt til, når du har hældt det kogende vand over. Lad blandingen køle af og sæt glasset i køleskab. Efter ca. 2 døgn kan væsken sies fra og nu har du ca. 2 – 3 uger til at få anvendt væsken.

Haveprojekt høst blomster til at lave aromatisk blomstervand

Det kan du bruge æbleblomstervandet til

  • Den fine smag af æble kan give drinks et pift, men brug den kun i drinks, der er milde i smagen.
  • Marengs, cupcakes, glasur og hvor du kan tænke dig at erstatte væske med æblevandet, der smager svagt af æbleblomster.
     
  • Sorbetis er ligeledes en oplagt idé.