fbpx

Tricks til at mindske antallet af snegle i din have

Snegle er hermafroditter, men parrer sig alligevel. Her ses en parring og potentielle 2 x 400 nye snegle!
Sådan genkender du sneglene
Dræbersnegle eller iberiske skovsnegle kravler rundt uden hus – de tilhører gruppen af nøgne snegle. De har brunlige farver og er ensfarvede uden striber. De ses ofte i flok eller i grupper i samme område af haven. Her i foråret er de ganske små, mens de om sommeren er svære at overse.
Forårets jagt
Lige nu er det de små snegle, som ligger og gemmer sig under bladene, under de friske skud af stauder, i rabarberbedet og naturligvis også i kompostbunken. Da en voksen snegl nemt lægger 400 æg om året, så er der nok at gå på jagt efter – også hvis du finder æg.
Manuelt arbejde
Find favoritstederne i din have. De fugtige områder er oplagte at lede i – og så selvfølgelig bunkerne med kompost og blade. Du kan også grave en ølfælde ned i området og fiske de fangede individer op. Der findes også kobberbånd, som bl.a. kan monteres på højbedet – denne barriere går sneglene ikke henover. Du kan finde disse produkter i dit lokale havecenter.Manuel indsamling er effektivt, og du mindsker sommerens snegletryk, når du kommer tidligt i gang.Lige nu er de lidt små at klippe i stykker, så her koger jeg en kedel vand og hælder over.
Ferramol
Er en kemisk jernforbindelse, som er godkendt til økologisk produktion af grøntsager. Sneglene æder de blå korn og dør af at spise den specielle jernforbindelse, som midlet består af. Det er en god idé at lægge kornene som en barriere, så de ikke angriber dine planter. Et godt eksempel er, når jeg planter georginer ud i haven. Her vil der altid være angreb af snegle. Derfor lægger jeg en bræmme af sneglekorn ud indtil planterne er blevet store nok til at kunne overleve et par snegleangreb. Beskytter jeg ikke mine planter, når de første spæde skud dukker op, så har jeg ingen georginer!