fbpx

Miljø 02

Kom til Rododendronfestival 2018

Det er pinse, men det er også festivaltid. De danske havecentre benytter pinsen til at slå et ekstra slag for alle de skønne rododendron, som man kan få så meget glæde af i sin have. Et overflødighedshorn med en pallette i de fleste af regnbuens farver lyser haverne op på denne årstid, og det behøver ikke være vanskeligt at udleve drømmen om rigtblomstrende rododendron i haven.

Nogle af de nemmeste planter

Rododendron er klart nogle af de mindst arbejdskrævende planter i haven. Roligt og sikkert vokser de et nyt stykke hvert år, men skal hverken beskæres eller plantes om. Når først du har plantet dine rododendronplanter i surbundsjord, så klarer de selv resten. Løvet er sågar så tæt, at de med tiden skygger for muligt ukrudt i bunden.

Noget for enhver smag

Arts- og sortsrigdommen er så stor, at det altid vil være muligt at finde blomstrende rododendron, som man kan lide. Er man mest til rolige pastelfarver eller de meget mørke blomsterfarver, så er der masser at vælge imellem. Måske skal det kun være hvide blomster, men med sorter, der blomstrer forskudt og forlænger bedets blomstring. Skal der masser af fest og farver i bedet, så er det bestemt også muligt at lave en kombination, der netop opfylder dette ønske.

Flotte planter hele året

Højdepunktet i rododendronbedet er helt klart, når planterne åbner knopperne og blomstrer. Efter blomstringen forbereder planten sig på næste års blomstring ved at anlægge nye blade og blomsterknopper. De nye blade er særdeles dekorative og kan nydes sommeren igennem. Når løvet falder fra mange af havens andre planter, så står rododendronplanterne tilbage med deres flotte skulpturelle former og flotte mørkegrønne blade.

Det er da smart – indbygget vinterbeskyttelse

Når vinter skifter til forår, så kan man fortsat nyde havens stedsegrønne rododendron – også uden vinterskader. Rododendron er nemlig så viseligt indrettet, at de trækker væsken fra bladene når kolde vinde er på besøg. Når faren er ovre, så øges saftstrømmen igen, og på denne viselige måde beskytter rododendron sig mod udtørring og frostskader.

Masser af råd og vejledning i dit lokale havecenter

Gartnerne i havecentrene landet over er vant til at vejlede deres kunder i at anlægge og sammensætte sorter i rododendronbede. Måske har du fundet nogle favoritsorter, men har brug for at vide lidt om størrelsen, plantningen, surbundsjord, gødningen etc. Du skal derfor benytte dig af, at al den information og erfaring findes i havecentrene – de står parate til at hjælpe med at gøre haveglæden størst mulig.

Du finder det nærmeste havecenter her