fbpx

Tulipaner i drivhus

Indtil det er varmt nok til at plante tomater, chili og agurkeplanter i drivhuset, så kan arealet sagtens udnyttes til en lille skærehave. Et par kvadratmeter er fyldt op med tulipanløg, og nu er de klar til at blive skåret ind til vaserne i huset.

Sådan gør du

Sidst på efteråret køber du en masse tulipanløg i din yndlingsfarver. Dem lægger du ned i drivhusets bed i en dybde, der svarer til løgets højde x tre. De fleste tulipanløg er ca. 2 – 3 cm høje og skal derfor lægges i 6 – 9 cm dybde. Bagefter vandes der godt til og så topdresses med lidt god og næringsrig plantemuld.

Hele vinteren er det vigtigt at holde øje med, at jorden ikke tørrer ud i bedet. Det betyder at der skal bringes nogle kander vand ca. hver anden uge til dette areal.

Tidligt i foråret begynder tulipanerne at vokse og nu er det selvfølgelig stadig vigtigt at holde øje med fugtigheden i jorden.

Høst dine egne buketter

Når tulipanerne viser farve, så kan du begynde at skære buketter fra bedet. De resterende bliver bare stående til du igen har brug for en ny buket. Det er en god idé at åbne vinduerne i drivhuset på solrige dage – så holder tulipanblomsterne længere.

Afhængigt af temperaturen, så er der friske tulipaner fra bedet i 2 – 3 uger.

Plant ud i haven bagefter

Efter endt høst, så skal jorden i drivhuset plantes til med tomater, agurker, chili, auberginer og meloner. Du kan så grave de brugte tulipanløg op af bedet og flytte dem ud i et af havens bede. Løgene vil så langsomt visne ned og kan muligvis bidrage med fine nye blomster til næste forår. Husk at vande godt.