fbpx

Hvad ønsker du dig til jul?

Ønskeliste collage

Julen er børnenes fest – men hvad ønsker de voksne sig egentlig til jul?


Familierne samles for at få sendt ønskesedler ud til alle dem, der skal på jagt efter det specielle brætspil, værktøjet, køkkenudstyret eller sportstøjet. Hvis du mangler inspiration til din ønskeseddel er her nogle “grønne” bud.

Haven som gave
Når jeg tænker tilbage på det haveår, der lige er gået, så har jeg mange positive oplevelser. Min ønskeseddel inspireres netop af disse oplevelser:

– De frøsåede stærke sorter af chili lykkedes det mig endelig at få noget ud af, men flest høstede chili fik jeg nu alligevel på den plante, som jeg købte i havecentret

– Forårsløg i både havens bede og i krukkerne var en kæmpesucces – især de smukke, smukke pryd allium, som jeg helt sikkert gerne vil have flere af

– Rabarber savner jeg i sensommeren, så jeg vil helt klart ønske mig en af de nye efterårssorter, der udvider sæsonen

– Vi elsker hindbær om sommeren, så til næste år vil jeg gerne have nye planter til sommerhuset, så vi kan nyde de skønne bær i ferien også

– Nu skal de gamle ‘Clara Frijs’ pæretræer altså ryddes, for de giver ingen udbytte. Jeg vil helt klart gerne plante to nye pærer i min have til næste år – to sorter, der bestøver hinanden, så udbyttet ikke udebliver

– Roser skal der være plads til i min have, men ikke alle roser trives lige godt. Jeg skal derfor på jagt efter nye sorter, hvor der er taget hensyn til sundheden, for her i haven bruger vi ikke kemi!

– Vi bruger mange timer i haven hvert år, og de fleste bliver brugt på at holde haven i så god form, at det er en fornøjelse at være i den. I 2018 vil der igen være brug for at lægge nogle af havens bede om. Det er dem, hvor det ikke fungerer optimalt. Måske er det de forkerte planter, der er plantet, men det kan også være bede, hvor én af planterne har taget styringen, så der ikke er plads til de planter, som vi gerne vil se mere af. Her skal jeg have et par gode råd at min gartner

– I år testede jeg et jordforbedringsprodukt fra mit havecenter. Det blev lagt ud i bunden af mit rosenbed og mellem rækkerne af ærter og bønner i køkkenhaven. Resultatet var virkelig godt, så til foråret skal succesen gentages endnu flere steder i haven

– handsker, håndredskaber, smarte vandkander, opbindingssnor, krukker, såkasser og andre praktiske redskaber er der altid brug for i min have 🙂

p.s. husk at du også kan ønske dig et gavekort til dit lokale havecenter…