fbpx
dahlia-candy eyes

Vi er nogen, som stadig er helt pjattede med georginer eller dahlia, som de også hedder. Man kan blive afhængig af at gå i haven hele sommeren og sensommeren efter store buketter af dahlia i alle mulige farver og former. Og det er nu, de første forberedelser skal ske.

I dit havecenter kan du købe knoldene netop nu. Måske har du også overvintrede knolde fra dit eget blomsterbed sidste år, men selv har jeg ikke særlig god succes med at overvintre knoldene, så jeg køber gerne en ny portion hvert forår.

Læg knoldene i flade kasser eller potter, der er fyldt op med fugtig spagnum. Stil kasserne/potterne lyst, men ikke varmere end 10 grader C.

Vent med at plante knoldene med de grønne spirer ud til første halvdel af maj måned.

Sæt gerne en bambuspind eller anden støtte til de høje sorter, så du kan få bundet dem op senere, når de vokser sig høje. Allerede i slutningen af juni eller lige i starten af juli måned, kan du begynde at klippe de første blomster ind.

HUSK, at jo mere du klipper, jo flere blomster kommer der i dine planter.

Klip de afblomstrede blomsterhoveder af, så der dannes nye blomster.

Ønsker du at overvintre knoldene, skal de graves op, når den første frost har ”væltet” planterne. Klip toppen af, ryst jorden af knoldene og læg dem frostfrit, men køligt og mørkt til overvintring.

Dahlia-planter

Af Marianne Bachmann Andersen