fbpx
Agurker

Agurker er mere varmekrævende end tomater, men kan plantes fra slutningen af maj måned. Agurkeplanters tilvækst er langt større, end tomatplanternes, så her skal man huske at passe planterne godt – især i starten.

  • Ved plantning er det en god idé at fjerne jorden omkring rodhalsen, så den ikke rådner. Rodhalsen er agurkeplantens svageste punkt
  • Placér en lille bambuspind tæt på planten og bind en snor ned fra taget af drivhuset. Snoren skal være så lang, at den kan bindes om både plante og pind
  • Agurkeplanter har tynde fangarme, som de ofte selv snor omkring snoren, men de kan også fange naboens snor, og så skal du knække dem af. Du kan sno agurkens top rundt om snoren på samme måde, som man gør ved tomater
  • For at sikre god vækst i agurkeplanten, anbefaler man at fjerne alle sideskud og blomsteranlæg fra de nederste 50 cm af planten
  • Over 50 cm af planten kan du lade sideskud vokse ud, men du skal standse hvert sideskuds vækst efter 3. blad
  • De første skoleagurker er klar til høst i begyndelsen af juni måned
  • Har du mod på at ”binde planterne ned”, kan du høste agurker helt hen i oktober måned. Du binder planterne ned ved at løsne dem fra snoren og trække de udtjente halve og hele metre ned mod jorden. Du kan med fordel fjerne bladene og resultatet er en ”bunke” af agurkestængel. Fortsæt med at lade toppen vokse og sætte nye sideskud og masser af agurker

2016 agurk


Af Marianne Bachmann Andersen